Žaluzije

Funkcionalnost in estetika skozi inovativnost

Zunanje žaluzije regulirajo in odmerjajo sončno svetlobo po meri. Zunanje žaluzije Hella z zarobljenimi lamelami v obliko C, S in Z odlikuje najvišja kakovost obdelave in brezkompromisno delovanje. Regulirajo in odmerjajo naravno svetlobo, da se zagotavlja optimalna osvetlitev prostora in preprečuje bleščanje. 

Številni tehnično premišljeni detajli jih postavljajo v prvo izbiro v moderni arhitekturi. Estetsko se spajajo s steklenimi fasadami, velikimi steklenimi površinami in zgradbami z modernimi linijami oblikovanja.

Žaluzije z maskami

Maske in kanali ščitijo žaluzije in se s svojimi raznolikimi oblikami in izvedbami spajajo s fasadami. Če so dodani nosilci ometa se senčilo vgradi tako, da je nevidno.

Za razliko od mask, se U-kanali zapirajo k steni in površino je možno obdelati s fasadnim slojem in z izolacijo, kar preprečuje nasatnek toplotnih mostov .

ARO 65
ARO 65
C-lamela z zaokroženim robom prava izbira pri ozkih konstrukcijah ali kasnejši vgradnji.
ARB 80
ARB 80
lamela z zaokroženim robom, paket lamel se naniza natančno ena na drugo
AR 63 Z ECN
AR 63 Z ECN
lamele široke le 63mm -prava rešitev za kasnejšo vgradnjo ali pri tanjših stenah
AR 63 S ECN
AR 63 S ECN
lamele široke le 63 mm - prava izbira pri ozkih konstrukcijah ali nakndani vgradni
AR 92 Z ECN
AR 92 Z ECN
lamele v obliki črke Z - usmerjanje svetlobe z geometričnimi oblikami
AR 92 S ECN
AR 92 S ECN
lamele v obliki črke S, elegantna valovita oblika za usmerjanje svetlobe navznoter

Žaluzije v predokenskem sistemu

Ta sistem žaluzij je primeren za naknadno vgradnjo na obstoječih objektih ali na novogradnjah. Pri tem sistemu žaluzij so žaluzije nameščene v kanal kot gotovi elementi. Končna montaža na objektu je tako hitra in preprosta.

Vgradijo se lahko ploske ali zaokrožene lamele. Opcija je tudi integriran komarnik.

Žaluzije v fasadnem sistemu

Ta sistem žaluzij je primeren za montažo na nosilce. Ozirajoč se na fasadni sistem je možno vgraditi ploske ali zaokrožene lamele. Pri tem sistemu žaluzij so žaluzije nameščene v kanal kot gotovi elementi.

Kanal z lamelami se dobavi z vgrajenimi nosilci. Kanal se s pomočjo konzole namesti na vodila in s tem se omogoči preprosta montaža.

prednosti:

FUNKCIJA USMERJANJA SVETLOBE

Ob bleščanju sonca in oknu zatemnjenem z roleto ali zaveso je potrebna umetna osvetlitev za delo v prostoru.

Standardna žaluzija brez usmerjavalnikov dnevne svetlobe omogoča zaščito pred bleščanjem, ampak je za delov prostoru je potreben umeten vir svetlobe.

HELLA žaluzije z usmerjanjem dnevne svetlobe omogočajo zaščito pred bleščanjem in optimalno uporabo dnevne svetlobe. Umeten vir svetlobe ni potreben, kar vodi k prihranku energije.

ECN SISTEM

Žaluzije niso dekorativni element, ampak osnovno orodje za usmerjanje svetlobe in nadzor ogrevanja prostora. Ker so v vsakodnevni uporabi, morajo biti robustne. Z ECN sistemom postavlja HELLA nove standarde. Nosilni trak, ki povezuje in nosi posamezne lamele žaluzije, je ojačan s materialom kevlar. Gre za pametno kombinacijo z veliko uporabno vrednostjo.

– lemele se zlagajo v popoln paket

– ozek paket zaseda malo prostora

– osenčenje je odporno na veter in je dolgotrajno

WS vetrno stabilne žaluzije

ta izvedba je možna pri modelih AR 92 ECN in ARB 80 in omogoča uporabo žaluzij v razmerah vetra do 80km/h v površihan po EN 13659 standardih.

Usmerjeni v prihodnost

Ne gre za nov princip. Škatlasta okna preteklih generacij so uporabljala zračni sloj kot toplotni ščit. Sodobna senčila ta princip postavljajo na še višji nivo. Kot “tretje steklo” ustvarjajo z zrakom napolnjen prostor – izolacijsko cono, ki zanesljivo blokira tako vročino kot mraz. Na ta način žaluzije znižujejo porabo energije. S tem prihranimo pri stroških, varujemo okolje in izboljšamo klimo v prostoru. Zagotovo dober občutek.

Za celotno ponudbo žaluzij si prenesite PDF katalog

Rolete

Pergola tende

Senčila za zimski vrt

Repro material

Žaluzije

Komarniki

Markize

Screen
roloji

Rolete

Pergola tende

Senčila za zimski vrt

Repro material

Žaluzije

Komarniki

Markize

Screen roloji