ONYX KRMILJENJE

Narejeno za vaš dom – za življenje brez skrbi

Nadzor nad domom, tudi ko ste zdoma.

  • ONYX®.HOME je krmilni sitem razvit posebej za upravljanje senčil.
  • Udobno upravljanje žaluzij, markiz in rolet s pametnim telefonom, tablico ali avtomatsko s pomočjo vremenskih senzorjev.
  • Vsa senčila so grafično predstavljena v brezplačni aplikaciji ONYX®. Že med krmiljenjem je razvidno v kateri poziciji se nahaja senčilo.
  • V meniju sistema so senčila lahko ločena po barvah in za lažjo identifikacijo je možno tudi poimenovanje vsakega senčila.
  • Za obiskovalce ali člane gospodinjstva, ki nimajo nameščene aplikacije ONYX.HOME, je omogočeno tudi krmiljenje preko običajnih stikal ali daljinca.
  • Sistem ONYX® zagotavlja maksimalno varnost s šifriranjem podatkov in omogoča dostop samo avtoriziranim uporabnikom oz. napravam.
veter

VETER

Pri močnejšem vetru so senčila zavarovana z avtomatsko zaznavo vetra.

sonce

SONCE

Samodejno upravljanje na podlagi intenzivnosti svetlobe ustvarja idealno notranjo klimo.

čas

ČAS/ASTRO

Upravljanje senčil glede na čas in višino sonca.

mrak

SOMRAK

Najnatančnejše prepoznavanje spremembe jakosti svetlobe s pomočjo vremenskega senzorja.

TEMPERATURA NA FASADI

Senčila so zaščitena z merjenjem temperature na fasadi.

ONYX.CENTER

 Vmesnik med senčilom in pametnim telefonom 

Centralna enota ONYX.CENTER služi za povezavo med pametnim telefonom in posameznimi upravljalnimi enotami. Brezžično prenaša ukaze v obeh smereh, zato v aplikaciji v vsakem trenutku vidimo, v katerem položaju je senčilo.

ONYX.NODE

Upravljalna enota – upravlja vsako posamezno senčilo

Upravljalna enota ONYX.NODE pripravi vsako senčilo za priključitev v Smart Home sistem in tako omogoča upravljanje preko aplikacije, daljinskega upravljalnika ali vgrajenega stikala. Namesti se ga lahko v steno za stikalom in priključi na kabel motorja. Zlahka je možno tudi upravljanje skupine senčil.

ONYX.CONNECTOR

Upravljalna enota – za nadgradnjo in novogradnjo

Kadar nam zadošča upravljanje samo preko aplikacije ali daljinca, uporabimo ONYX.CONNECTOR. Zaradi majhnih dimenzij je primeren za priklop v omarici senčila. S tako preprosto namestitvijo je prava rešitev za nadgradnjo že obstoječega sistema ali novogradnjo. Omogoča najpreprostejši način za vzpostavitev upravljanja senčila s sistemom ONYX®.

ONYX.WEATHER

 Spremljanje vremena

Senzor za vreme ONYX.WEATHER služi za spremljanje vremenskih vplivov, kot so hitrost vetra, intenzivnost sončnih žarkov in temperatura ter vrednosti posreduje centralni enoti. Tako lahko sistem ONYX samodejno postavi senčilo v željen položaj ob sončnem vzhodu ali zahodu, v vročini sredi dneva pa npr. zapre žaluzije in v prostoru ohrani prijetno temperaturo. Meri tudi vlažnost in zračni tlak, kar lahko vidimo v aplikaciji.

ONYX.CLICK

 Upravljanje na klik

ONYX.CLICK je ročni daljinski upravljalnik, ki omogoča upravljanje senčil v sistemu ONYX. Lahko služi kot razširitev centralnega sistema ONYX.CENTER, lahko pa ga uporabimo tudi kot samostojen upravljalnik. Povezava v sistem ONYX je zelo enostavna, saj se nam prikaže kot naprava v aplikaciji in preprosto izberemo senčila, ki jih želimo z njim regulirati. ONYX.CLICK ponuja pet kanalov, z vsakim kanalom lahko upravljamo do pet senčil. V povezavi s centralno enoto lahko na vsak kanal povežemo poljubno število senčil.

AVTOMATSKE FUNKCIJE

 Preprosto avtomatsko

ONYX.HOME ima številne avtomatske funkcije, ki se lahko individualno nastavijo za vsako senčilo. ČAS in ASTRO funkcija se lahko uporabljata brez dodatnih naprav, medtem ko za nastavitve na podlagi vetra in sonca potrebujemo meritve iz enega ali več ONYX.WEATHER vremenskih senzorjev.